[O1] czy zrobić zaprawke ? foto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tuchol
    Classic
    • 2011
    • 3

SILNIK: 2.0TDI BKD
    CHIPTUNING: JESZCZE NIE
    SKRZYNIA: 6 bieg DSG
    PRZEBIEG: 118kkm

UWAGI: olej zmieniony raz przy 60kkm wraz z filtrem, nastepna wymiana przy 120kkm, odzwywa sie dwumas i przy redukcji 3-2 słychać stukniecie ale mam nadzieje ze ustanie po zmianie dwumasu
  • face2face
    Classic
    • 2010
    • 9

Witam! niewiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat ale to pierwszy raz wiec prosze o wyrozumiałas problemik jest taki gdyż w dwoch miejsach pojawiły sie u mnie odpryski których wole sie pozbyc lub chociaz zabezpieczyć co o tym myslicie? czy zrobic to zaprawką kupioną w aso i potem spolerować? a druga sprawa to łuszczący sie lakier na tylnej klapie nad tablicą - ale to chyba juz tylko do lakiernika rąk trzeba oddać...
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
    Załączone pliki
    A droga długa jest...

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

face2face, zabezpieczyć zawsze możesz i należy trzeba to zrobić.
      p.s. a ASO możesz kupić zestaw lakier+bezbarwny.

Komentarz

• face2face
        Classic
        • 2010
        • 9

własnie juz mam troche informacji zebrane na ten temat ale wole sie zwrocić do posiadaczy tych samych aut wiec mam jeszcze takie pytanie czy po odtłuszczeniu należy już kłaść lakiery z zestawu czy jeszcze czymś zabezpieczać? ani w jednym ani w drugim miejscu nie widać sladów korozji ale czy dla bezpieczeństwa kłaść jakiś środek ? i czy polecacie jakiegoś dobrego lakiernika w rejonie trójmiasta bo przed zimną trzeba będzie zrobić tą tylną klape bo jak widzicie nie wyglada to ciekawie a lakier złuszcza sie coraz bardziej...
        A droga długa jest...

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

tylko, że jak klapę będziesz dawał do lakiernika to mimochodem zrobi też te zapraweczki za jednym zamachem, więc nie wiem czy jest jakikolwiek sens się w to bawić...
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• face2face
            Classic
            • 2010
            • 9

czyli jak poczekam sobie z tymi odpryskami z miesiąc to nic sie z tym nie stanie? w sumie jeden odprysk pojawił sie niewiem kiedy wiec niewiem jaki jest jego dokłady stan ale na oko nic nie widać rudego a drugi pojawił sie dwa dni temu dlatego troche boli ale w koncu sie przyzwyczaje na niego patrzec
            A droga długa jest...

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez face2face
              ale w koncu sie przyzwyczaje na niego patrzec
              dokładnie
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• face2face
                Classic
                • 2010
                • 9

to jeszcze licze na jedną podpowiedz techniczą z zapytaniem o namiary na jakiegos dobrego lakiernika w rejonie trójmiasta to założyć nowy wątek w tym samym dziale czy próbować tutaj
                A droga długa jest...

Komentarz

• deviltomek
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 246

mi to wyglada na szpachlowany niefachowo element po jakiejs kolizji i teraz wychodzą skutki) jesli sie mysli jezdzic autem dluzej to sie go nie szpachluje tylko wymienia cały element i maluje....

Komentarz

• face2face
                    Classic
                    • 2010
                    • 9

Masz na mysli ten łuszczący lakier na klapie? Sporo tu osob pisze o tym samym problemie w identycznym miejscu więc nie wydaje mi sie aby powodem było szpachlowanie powypadkowe tym bardziej że przeszłość auta sprawdzał mi mechanik który przetrzepał mi tyle aut i przez jego ręce i oczy takie coś by nie przeszło tym bardziej szpachla
                    zastanawiam sie tylko czy te małe odpryski robić czy przy okazji je zlecić lakiernikiowi i czy dużo sobie za to nie podolicza jak za kolejne elementy
                    A droga długa jest...

Komentarz

Pracuję...